Visuele inspecties

Naast de 5-jaarlijkse keuring, geldt de aanbeveling om je persluchtfles iedere 12 maanden visueel te laten inspecteren. Zo kun je voorkomen dat een fles ernstig roest door het binnendringen van vocht, of dat je gezondheidsrisico’s loopt wanneer er olie in de fles geraakt. Bedenk je dat het voldoende kan zijn één keer de kraan niet af te blazen bij het vullen van de fles, om een aanzienlijke hoeveelheid vocht in de fles te blazen die vervolgens 5 jaar ongehinderd roest veroorzaakt. Mocht er bij de inspectie vocht of roest aangetroffen worden, kunnen we besluiten de fles te drogen of vroegtijdig te laten ontroesten. Zo voorkom je later definitieve afkeur bij de hydrostatische test. Visuele inspecties kunnen dus een hoop kosten voorkomen.

Kosten: € 12,50

Fleskeuringen

Volgens de Nederlandse wet moeten flessen na vijf jaar herkeurd worden (de hydrostatische test). Houd in de gaten dat Nederland de langste keuringsinterval van Europa hanteert en in het buitenland veel kortere keuringstermijnen gangbaar zijn. Twijfel je over de keuringstermijn op locatie? Vraag het ons even voordat je op vakantie gaat.

Geen enkel professioneel vulstation zal – uit hoofde van de aansprakelijkheid – een fles vullen die niet binnen zijn wettelijke keuringstermijn valt. Wij dus ook niet, ook niet ‘voor een keertje’ en ook niet ‘omdat hij alleen voor de schietsport gebruikt wordt’.

Onze uiterste inleverdag is op woensdag: cilinders gaan op donderdag naar het keuringsbedrijf en komen dan 2 weken later weer terug.

Kosten: € 59,-**

Voor het verwijderen van de flesvoet, een netje en/of een handvat wordt € 7,50 in rekening gebracht. Wil je dit liever niet betalen, probeer je fles dan kaal (maar wel altijd met kraan) aan te leveren. Om gevaarlijke situaties te voorkomen als gevolg van een mismatch tussen de schroefdraad van de fleshals en die van de kraan, is het aanleveren van de kraan verplicht.

** overige bewerkingen zoals ontroesten, lakken etc. op aanvraag

Kraanrevisie

Na 5 jaar in gebruik te zijn geweest, is het zinvol om meteen je kraan te laten reviseren. Voor een bedrag van € 34,50 inclusief onderdelen wordt je kraan gedemonteerd, ultrasoon gereinigd en voorzien van een nieuw binnenwerk. Je kraan is weer zuiver en loopt soepeler dan toen hij nieuw geleverd was!