In Nederland hebben we één van de langste keuringstermijnen van Europa: 5 jaar. Dat wil zeggen dat alle drukhouders iedere 5 jaar hydrostatisch getest moeten worden. Deze fleskeuringen worden door een gespecialiseerd bedrijf gedaan, waarvoor wij als afleverpunt fungeren.

Cilinders worden iedere twee weken bij ons afgehaald en teruggebracht. Met een beetje gunstige timing, ben je dus zo’n twee weken je cilinder ‘kwijt’.

De kosten per cilinder bedragen € 39,-.

Bij voorkeur ontvangen we de fles ‘kaal’, dat wil zeggen de fles + kraan. Om gevaarlijke situaties te voorkomen als gevolg van een mismatch tussen de schroefdraad van de fleshals en die van de kraan, is het aanleveren van de kraan verplicht.

Heb je geen tijd of zin om het flesvoetje, het handvat en het flesnetje te verwijderen? Dan doen wij het graag voor je (€ 7,50).

Extra bewerkingen

Soms zijn extra bewerkingen nodig om een fles door de keuring heen te krijgen, zoals roest of olie verwijderen. Het is goed om te weten dat deze kosten altijd achteraf in rekening gebracht worden en dat daar geen overleg over plaatsvindt. Vind je het vervelend om het risico te lopen op onverwachte kosten? Laat ons dan een visuele inspectie doen (€ 10,-)  en we weten wat we kunnen verwachten.

Kraanrevisie

Na 5 jaar in gebruik te zijn geweest, is het zinvol om meteen je kraan te laten reviseren. Voor een bedrag van € 29,- inclusief onderdelen wordt je kraan gedemonteerd, ultrasoon gereinigd en voorzien van een nieuw binnenwerk. Je kraan is weer zuiver en loopt soepeler dan toen hij nieuw geleverd was!