_MG_4295In de Rec 1 opleiding word je opgeleid tot een bekwame, veilige en comfortabele duiker. Het is de beginnersopleiding binnen het GUE systeem: je wordt dus volgens de hoge GUE standaard getraind en je bouwt vanaf dag één aan een solide basis van vaardigheden waarvan de kern bestaat uit drijfvemogencontrole, trim, ademhalingscontrole, balans, voorstuwing- en positioneringstechnieken. Daarnaast leer je een scala aan basisvaardigheden die je een competente, veilige duiker maken. Je leert alles over stresspreventie en het functioneren binnen een team. Alle vaardigheden die je leert hebben een directe toepassing in de praktijk en naast het teamaspect is veel aandacht voor het vergroten van je situationeel bewustzijn.

Cursusduur

IMG_4795De Rec 1 opleiding bestaat uit 6 theorielessen, 10 zwembadmodules (deze spreiden we doorgaans over 8 weken in het zwembad) en 6 buitenwaterduiksessies, optioneel in droogpak. Al met al duurt deze opleiding zo’n 3-4 maanden (of 6 dagen aaneengesloten, indien op locatie)

De cursus is langer en intensiever dan de doorsnee beginnersopleiding. Voor mensen die bekend zijn met het PADI systeem: de opleiding laat zich redelijk vergelijken met een Open Water Diver Cursus + Peak Performance Buoyancy + Nitrox + (optioneel) Drysuit Diver. Een bijzonder goede all-round opleiding voor de toegewijde nieuwe duiker die de allerbeste beginnersopleiding zoekt. Wil je voor weinig geld leren duiken dan is dit misschien niet de cursus voor je, maar wil je het goéd leren wel!

Voor wie?

De Rec 1 opleiding is toegankelijk voor personen in goede gezondheid vanaf 16 jaar. GUE hanteert daarbij een strikt niet-roken beleid: rokers kunnen geen GUE duiker worden.

Kosten

De Rec 1 opleiding kost € 899,- exclusief $ 95,-registratiegeld bij GUE. Inbegrepen is de huur van alle apparatuur en je nitroxvullingen. We raden je aan om in de loop van de opleiding (een deel van) je eigen apparatuur aan te schaffen. Uiteraard lichten we dit advies graag nader toe en helpen we je graag bij het maken van een keuze.

Wat heb ik nodig?

Je hebt in ieder geval een eigen masker en een setje wetnotes nodig. Voor wat betreft de GUE REC1 opleiding zijn dit de opties ten aanzien van de materialen die je nodig hebt voor de cursus:

Set kopen

100% keuzevrijheid met het beste advies


  • Koop masker, laarsjes, vinnen en eventueel snorkel
  • Alle materialen kun je uitgebreid passen
  • Laat je uitgebreid voorlichten, we helpen je graag
  • De beste pasvorm, want je koopt materialen die passen bij jouw gezicht en lichaam
  • De meest duurzame oplossing, je gebruikt deze materialen tijdens elke toekomstige duik

€ afhankelijk van de gekozen materialen

Wat onze cursisten over deze opleiding zeggen

Voor ik met de GUE REC 1 training begon had ik zelf al meer dan 150 gelogde duiken en een Rescue Diver brevet van een andere organisatie. Ik twijfelde daarom eerst of ik opnieuw vanaf “nul” wilde gaan leren duiken.

Maar eigenlijk meteen tijdens de eerste zwembadsessie werd mij duidelijk hoeveel er nog voor mij te leren was op het gebied van houding, drijfvermogen, trim, en voorstuwing. Het was eerst wennen om met een wing te duiken en de eerste zwembadlessen, waar je leert perfect in het water te liggen, waren dan ook erg uitputtend.

Wat ontzettend hielp bij het leren van de nieuwe technieken was het oefenen van de drills op het droge alvorens wij het water in gingen. Terwijl ze je bij andere duikscholen een keer iets in het water voordoen en jij het een keer nadoet, ga je een oefening bij GUE zo lang herhalen totdat je geen fouten meer maakt. Deze manier van leren en de equipment standaardisatie maken dat je een erg bekwame en veilige duiker wordt.

De GUE instructeurs bij de Aalscholvers zijn dan ook nog absolute wereldklasse. Ik heb nog nooit zo een toegewijd team van instructeurs meegemaakt dat zo veel aandacht besteedt aan de individuele leer en trainingsbehoeften van elke cursist. Op die manier helpen ze elke cursist over zijn/haar eigen leercurve heen om het einddoel te bereiken.

De GUE REC 1 cursus vergt meer inspanning, tijd en geld dan andere Open Water cursussen maar wat je hiervoor terugkrijgt is een meervoud van je investering. Ik vind dat iedereen zo zou moeten leren duiken! Voor de veiligheid en voor het behoud van onze kwetsbare onderwaterwereld.

Gerald Dicker