Duikcentrum de Aalscholvers

GUE Rec 1

_MG_4295In de Rec 1 opleiding word je opgeleid tot een bekwame, veilige en comfortabele duiker. Het is de beginnersopleiding binnen het GUE systeem: je wordt dus volgens de hoge GUE standaard getraind en je bouwt vanaf dag één aan een solide basis van vaardigheden waarvan de kern bestaat uit drijfvemogencontrole, trim, ademhalingscontrole, balans, voorstuwing- en positioneringstechnieken. Daarnaast leer je een scala aan basisvaardigheden die je een competente, veilige duiker maken. Je leert alles over stresspreventie en het functioneren binnen een team. Alle vaardigheden die je leert hebben een directe toepassing in de praktijk en naast het teamaspect is veel aandacht voor het vergroten van je situationeel bewustzijn.

Cursusduur

IMG_4795De Rec 1 opleiding bestaat uit 6 theorielessen, 6 zwembadmodules (deze spreiden we doorgaans over 10 zwembadlessen) en 6 buitenwaterduiksessies, optioneel in droogpak. Al met al duurt deze opleiding zo’n 3-4 maanden (of 6 dagen aaneengesloten, indien op locatie)

De cursus is langer en intensiever dan de doorsnee beginnersopleiding. Voor mensen die bekend zijn met het PADI systeem: de opleiding laat zich redelijk vergelijken met een Open Water Diver Cursus + Peak Performance Buoyancy + Nitrox + (optioneel) Drysuit Diver. Een bijzonder goede all-round opleiding voor de toegewijde nieuwe duiker die de allerbeste beginnersopleiding zoekt. Wil je voor weinig geld leren duiken dan is dit misschien niet de cursus voor je, maar wil je het goéd leren wel!

Voor wie?

De Rec 1 opleiding is toegankelijk voor personen in goede gezondheid vanaf 16 jaar. GUE hanteert daarbij een strikt niet-roken beleid: rokers kunnen geen GUE duiker worden.

Kosten

De Rec 1 opleiding kost € 750,- exclusief $ 95,-registratiegeld bij GUE. Inbegrepen is de huur van alle apparatuur en je nitroxvullingen. We raden je aan om in de loop van de opleiding (een deel van) je eigen apparatuur aan te schaffen. Uiteraard lichten we dit advies graag nader toe en helpen we je graag bij het maken van een keuze.