De GUE Doubles Primer is ontwikkeld om duikers op veilige wijze te leren duiken met een dubbelset, daarbij gebruik makend van correcte procedures en technieken.

Voor wie?

IMG_6545Deze cursus is speciaal bedoeld voor GUE Rec 1 en Fundamentals cursisten die in ‘single tank’ configuratie opgeleid zijn. In de cursus worden aanvullende vaardigheden behandeld om competent te worden in het duiken met dubbelset. Om deel te nemen moet je 16 jaar oud zijn, mentaal en fysiek gezond, en niet-roker. Een Open Water Diver brevet (of equivalent) is voldoende voor deelname.

Kosten

De kosten voor dit programma bedragen € 209,- p/p bij minimaal 2 deelnemers, plus de registratiekosten bij GUE.
Omdat dit een trainingsprogramma betreft en geen cursus, wordt het programma niet afgesloten met een pass or fail evaluatie, noch met een brevetpasje.

Duur

Dit programma wordt over het algemeen gegeven op één dag omvat naast theorie, field-drills en oppervlakteskills ook minimaal 2 duiken.

Inhoud

IMG_4395De opleiding bestaat uit een combinatie van theorie, field drills en duiken. De focus ligt op drijfvermogen, houding (trim) en vaardigheden als het doneren van gas aan een teamgenoot, het manipuleren van de afsluiters van het dubbelset teneinde vertrouwd te raken met de draairichting van de kranen en het ontwikkelen van een zeker bewustzijn van van de relatie van de kraan ten opzichte van de daarop aangesloten automaten.