DC de Aalscholvers doet er alles aan om je shop-ervaring prettig te maken. Graag delen we daarom ons beleid met je, ten aanzien van de verzending van de bestelde producten.

Levertijd

 • Producten, voor zover uit eigen voorraad leverbaar, hebben een levertijd van één werkdag.
 • Wij zijn gesloten op zondag en maandag. De dagen waarop wij kunnen verzenden zijn daarom dinsdag tot en met zaterdag.
 • Wij verzenden met PostNL. Voor de voorwaarden van PostNL, zie https://www.postnl.nl/algemene-voorwaarden/
 • Indien een product uit een extern magazijn verzonden wordt, zoals dat het geval is wanneer we rechtstreeks vanuit een leverancier laten verzenden, kan zowel de levertijd als de gekozen pakketdienst hiervan afwijken. We streven ernaar om je hiervan direct ten tijde van bestellen op de hoogte te brengen.

Verzendkosten

 • De verzendkosten bedragen € 6,95 voor alle zendingen binnen Nederland, tot een ordergrootte van € 100,-
 • Zendingen met een ordergrootte van € 100,- en meer worden gratis verzonden.
 • Zendingen naar België en Duitsland kosten € 13,50 en zijn gratis vanaf € 150,-
 • Voor cilinders gelden afwijkende voorwaarden. Informeer bij ons voordat je cilinders bestelt wat deze voorwaarden zijn. Een en ander hangt af van flesgrootte en gewicht.
 • Voor artikelen die in verband met gewicht of omvang een speciale behandeling vragen, komt daar nog een extra transporttoeslag bij (deze extra toeslag wordt bij de betreffende artikelen apart vermeld). Deze transportkosten dienen door u betaald te worden. Boven deze bedragen zal Duikcentrum de Aalscholvers de kosten voor verzending binnen Nederland voor haar rekening nemen.

Retouren

 • Nadat u het door u bestelde product heeft ontvangen, heeft u de bevoegdheid om binnen 14 dagen na de ontvangst van dit Product, de onderliggende overeenkomst met Duikcentrum de Aalscholvers te ontbinden. U hoeft hiervoor geen reden op te geven.
 • Indien u de koopovereenkomst wenst te ontbinden, dient u dit schriftelijk (via e-mail of brief) aan Duikcentrum de Aalscholvers te melden. U dient het product onmiddellijk terug te sturen naar Duikcentrum de Aalscholvers. U als klant draagt de kosten van het retour zenden.
 • Indien u reeds enige betalingen heeft verricht op het moment dat u de overeenkomst met Duikcentrum de Aalscholvers heeft herroepen, zal Duikcentrum de Aalscholvers deze betalingen binnen 14 dagen nadat Duikcentrum de Aalscholvers het door u geretourneerde product heeft ontvangen, aan u terugbetalen. Hierbij kunnen gemaakte verzendkosten in mindering gebracht worden op het terug te betalen bedrag, indien het bestede bedrag na annulering onder het minimum bedrag terecht komt voor gratis verzending.
 • Duikcentrum de Aalscholvers behoudt het recht om geretourneerde producten te weigeren of om slechts een gedeelte van het reeds betaalde bedrag te crediteren wanneer het vermoeden bestaat dat het product reeds is geopend, gebruikt of door uw schuld (anders dan die van Duikcentrum de Aalscholvers of de leverancier van het product) is beschadigd.
 • Indien een Product wordt geretourneerd dat naar het oordeel van Duikcentrum de Aalscholvers schade heeft opgelopen die aan een handeling of nalatigheid van u te wijten is of anderszins voor uw risico komt, zal Duikcentrum de Aalscholvers u hiervan schriftelijk (via brief of e-mail) in kennis stellen. Duikcentrum de Aalscholvers heeft het recht om de waardevermindering en/of transportkosten van het product als gevolg van deze schade van het aan u terug te betalen bedrag in te houden.