Wat houdt de Padi Divemaster opleiding in en wat mag je straks?

Als Divemaster treed je toe tot de PADI Professionals. Het is de eerste stap in een carrière in de duikwereld. Als Divemaster kun je wereldwijd terecht bij divecenters en resorts. De naam Divemaster zegt al: je bent een ervaren en professionele duiker die in staat is anderen vaardigheden te leren, PADI instructeurs te assisteren en vrije duiken te begeleiden.


IMG_4801De opleiding

Tijdens de opleiding werk je nauw samen met je instructeur. Je zult leren te assisteren tijdens cursussen en je leert om zelfstandig programma’s te geven. De Divemaster opleiding is leuk en intensief. Je duikkennis wordt naar een professioneel niveau gebracht. Onderwerpen als duikplanning, controle, management en supervisie trainen je zowel via theorie- als praktijklessen in het begeleiden van duikers en leerlingen onder en boven water.

IMG_4795

Het zelfstandig uitvoeren van praktijkopdrachten en het volgen van een stage zorgen voor de ontwikkeling en het inzicht van de professionele Divemaster. Aanvullende theorie met onderwerpen als fysica, fysiologie, de PADI duiktabellen, materiaalkennis en kennis over de duikomgeving zorgen voor een goede achtergrond en voorbereiding voor een Instructeurscursus. De weg ligt open naar je volgende stap: via Assistent Instructor naar PADI OWSI: Open Water Scuba Instructor.


IMG_4145Bevoegdheden

Als PADI Divemaster mag je zelfstandig een aantal leuke PADI programma’s verzorgen: het PADI Discover Local Diving en het Scuba Review-programma’s aan gebrevetteerde duikers bijvoorbeeld. Maar ook mag je de PADI Discover Snorkeling-ervaring en de PADI Skin Diver-cursus geven. Je mag zelfstandig onderdelen van het Discover Scuba Diving geven en ook de cursus digitale onderwaterfotografie. Kortom, als Divemaster kun je alle kanten op. In Nederland en in de rest van de wereld.


IMG_4326
Vereisten voor deelname:
  • PADI Rescue Diver-brevet (of ander kwalificerend brevet)
  • Binnen de afgelopen 24 maanden de Emergency First Response-cursus in primaire en secundaire zorg (of een andere, kwalificerende cursus) hebben afgerond
  • 40 gelogde duiken
  • Minder dan 12 maanden geleden door een arts medisch gekeurd en goedgekeurd zijn voor duiken
Kosten:

€ 895,- excl. lespakket en PADI Fee