IMG_9876Het GUE Rec 3 (Trimix) programma is een GUE opleiding waarbij je opgeleid wordt voor het maken van diepere duiken (tot 40m) met geplande decompressie, 1 stage en diverse trimixmengsels. Hierbij wordt trimix 30/30 of 21/35 gebruikt als bodemgas en ean32 voor decompressie. De progressieve opbouw van de cursus bouwt verder op de vaardigheden uit de vooropleidingen (GUE-F of Rec 2) en leert je problemen herkennen en oplossen, zodat de diepe duiken op een veilige manier gemaakt kunnen worden.

IMG_9024Naast de theoretische achtergrond van duiken met normoxic en hyperoxic trimix, wordt ook ingegaan op decompressieprocedures, fysica, fysiologische aspecten en de aangepaste duikplanning. Deze opleiding is bij uitstek geschikt voor duikers die een stap verder willen gaan in hun duiken, zowel in duikdiepte als met een langere bodemtijd, en de voordelen van trimix willen gebruiken voor deze duiken.

Cursusduur

De Rec 3 opleiding duurt in totaal 5 dagen en zal in zijn geheel in het buitenwater plaatsvinden. Deze opleiding wordt bij voorkeur op locatie in Kroatië gegeven. Het is eventueel mogelijk om de opleiding deels of geheel in NL te volgen.

Voor wie?

IMG_9889Je bent minimaal 18 jaar, hebt GUE-F afgesloten met minimaal een Rec Pass of hebt GUE Rec 2 gedaan en hebt minimaal 75 niet trainingsduiken ervaring, waarvan 25 of meer met een dubbelset (of je hebt de GUE Doubles Primer gedaan). Cursuslimieten: de cursus leidt je op voor duiken tot maximaal 40 meter diepte (geen overhead omgevingen).

Het succesvol afsluiten van de Level 3 Trimix opleiding kan een upgrade naar GUE-F Tech rating inhouden.

Kosten

De Rec 3 opleiding kost € 850,- exclusief registratiegeld bij GUE. In dit stadium van je opleidingstraject gaan we er vanuit dat je je GUE standaarduitrusting inclusief dubbelset en toebehoren compleet hebt. Huren van een stage en argonset is eventueel mogelijk, maar we adviseren deze voor de opleiding aan te schaffen.