IMG_0021 Geen enkele opleiding schenkt zoveel voldoening en biedt een uitdaging op het niveau van de Rescue Diver cursus. Vraag het iedereen die deze opleiding gevolgd heeft: het is zonder twijfel de leukste, meest nuttige die ze ooit gevolgd hebben.


Het leren van een verantwoorde omgang met jezelf en je omgeving is het belangrijkste doel van deze cursus. Uitgaande van de tot nog toe verworven kennis en vaardigheden gaat het er nu om, zo veel mogelijk vat te krijgen op probleemsituaties. Hoe moet ik in bepaalde situaties handelen? Hoe kan ik zulke situaties voorkomen? Dergelijke vragen geven na afronding van de cursus geen aanleiding tot twijfel. De uitdagingen die je gedurende deze cursus aangaat, zullen je zelfvertrouwen een enorme boost geven.

IMG_0067

De cursus bestaat uit theorie in zelfstudie met een theorie-examen en verspreid over 2 weekenden worden diverse praktijkoefeningen gedaan. De laatste twee daarvan zijn volledige ongevallenscenario’s.


IMG_0096Wij bij de Aalscholvers bieden je altijd iets extra: in het geval van de Rescue Diver cursus gaat het om extra vaardigheidstraining in het zwembad. PADI schrijft dit niet voor, maar in onze ervaring is het enorm nuttig om alle nieuwe vaardigheden al een keer in beschut water in de praktijk te brengen.

Om te kunnen starten met de PADI Rescue Diver opleiding, moet je in het bezit zijn van een reanimatie of EHBO diploma. Heb je deze niet dan kan je bij ons ook de EFR opleiding volgen.

Duur: gewoonlijk 2 weekenden
Kosten: € 349,-
Kosten i.c.m. de EFR opleiding: € 425,-