_MG_3326 In je basisopleiding heb je al geleerd dat je tijdens een duik stikstof absorbeert. Dit beperkt de tijd die je onder water kunt doorbrengen. Door te duiken met een ademgas met een lager aandeel stikstof zorg je ervoor dat je langer onderwater kunt blijven, zonder daarmee het risico op decompressieziekte te vergroten. Langere duiken en meer duikplezier, terwijl je toch ruim binnen grenzen blijft. Duik je wel eens op dieptes van 20 tot 30m diepte, dan kun je je toegestane bodemtijd met meer dan 100% verlengen door met het juiste mengsel te duiken.


_MG_3274De Padi Enriched Air Specialty leert je omgaan met Nitrox, ofwel verrijkte lucht. Het duiken met Nitrox brengt een aantal nieuwe procedures met zich mee die we je graag bijbrengen.

Wat ga je leren?

 • Alle overwegingen bij het gebruik van Nitrox;
 • De voordelen, nadelen en operationele wetenswaardigheden van het gebruik van Nitrox
 • De planning van Nitroxduiken
 • De risico’s van het gebruik van Nitrox
 • De speciale materiaaloverwegingen

Hoe lang duurt dit?

Het e-learning pakket is compleet zelfstudie. Je kunt dus beginnen wanneer jij dat wilt. Het examen maak je online en zodra je klaar bent krijgen wij bericht en vragen we je brevet aan.

Wil je toch nog een nuttige aanvulling op de theorie (en dat adviseren wij zeker!) dan laten we je graag zien hoe het in de praktijk werkt. In een sessie die we samen met jou inplannen laten we je de diverse manieren zien waarop Nitrox gemaakt wordt en hoe je je fles analyseert en labelt. We laten je verschillende analysers zien en uitproberen, en bereiden je perfect voor op de praktijk.

_MG_3294Wat is inbegrepen in het cursusgeld?

 • Het PADI Enriched Air Diver lespakket

Examengeld en natuurlijk brevettering

 • Het pro pakket
  Kies voor e-learning òf manual met examen op het Duikcentrum
  Aanvullende praktijkles

De kosten:

€ 139,- voor het e-learning pakket, bestel hem hier en begin direct!
€ 169,- voor het Pro pakket

Deep Diver
Wreck Diver
Nitrox
Night Diver
DPV Specialty
Drift Diver
Peak Performance Buoyancy
Underwater Navigator
Underwater Naturalist
Ice Diver
Dry Suit Diver
Digital Underwater Photographer