PADI:  Professional Association of Diving Instructors

The Way the World Learns to Dive

PADI is de grootste duikopleidingsorganisatie ter wereld. Met ruim veertig jaar ervaring, 135.000 professionals en 6200 duikshops en dive resorts wereldwijd, maakt PADI’s trainingsmateriaal en netwerk het mogelijk om over de gehele wereld te duiken.

Het lessysteem is gebaseerd op het in kleine stappen aanbieden van kennis en vaardigheden. PADI opleidingen zijn gebaseerd op uitvoeringsvereisten en hebben jou, de cursist, centraal. Onze implementatie van het PADI lessysteem is erop gefocust je zoveel mogelijk ervaring te bieden en de training zo realistisch mogelijk te maken.

De enorme organisatie garandeert een hoge mate van breveterkenning: iedereen met een bepaald brevetniveau zou tenslotte hetzelfde skillset en niveau van kennis moeten hebben.

PADI en DC de Aalscholvers

Ons duikcentrum werkt al sinds 1986 met het PADI systeem. We zijn er dus zeer goed mee bekend. De instap in PADI opleidingen is laagdrempelig en de opbouw is progressief van aard. Wanneer het PADI systeem slim wordt toegepast, is het uitstroomniveau van de cursist hoog. Ons streven is je voldoende vaardigheid (en vertrouwen) mee te geven dat je je vanaf je eerste dag als gebrevetteerde duiker veilig voelt onder water.

PADI beginnersopleidingen
De PADI Open Water cursus is je eerste stap in de wereld onderwater. Na het behalen van deze cursus kun je overal ter wereld duiken. Onder begeleiding van onze professionele staffleden leer je de basis van het duiken met perslucht. Cursussen worden gegeven in een rustig tempo met veel aandacht voor persoonlijke begeleiding. Kleine groepen en voldoende staffleden zorgen er voor dat iedereen de aandacht krijgt die hij/zij nodig heeft.