Vandaag de dag hebben veel duikers een eigen digitale camera en genieten ze ervan foto’s te nemen van de fascinerende wereld onder water. Eenmaal boven water lijken veel beelden toch niet zo fantastisch te zijn als dat ze onder water leken. Daar hebben we de oplossing voor: met deze cursus bieden we je een vracht nuttige tips om je onderwaterfoto’s er een stuk professioneler uit te laten zien. Deze opleiding is zowel geschikt voor duikers als voor snorkelaars.

Level 1

Dit programma handelt over automatische digitale fotografie zonder het gebruik van een externe lichtbron. Je leert met behulp van witbalansen, ISO-instellingen en kleurenfilters foto’s maken die een realistischer beeld van de onderwaterwereld tonen.

Level 2

Dit programma steunt op de opgedane kennis in de cursus van Level 1. Naast de automatische camerafuncties, waarvan je reeds gebruik maakte in de eerste cursus, voegen we externe lichtbronnen toe (lampen en/of flitslichten). Hierdoor worden je kansen om goede foto’s te maken gevoelig uitgebreid. Dit programma biedt ook een introductie tot het bewerken van foto’s via je PC. Hiervoor is een ervaren Photoshopper te raadplegen, ook na de cursus.

Hoe lang duurt het?

De cursus duurt twee dagen. ‘s Ochtends krijg je een deel theorie aangeboden, waarna we het geleerde in de praktijk gaan brengen in de plaatselijke duikomgeving.

Wat is inbegrepen in de cursuskosten?

Natuurlijk de theorie- en praktijklessen, een testshoot in het zwembad, de beeldbewerkingssessie (Level 2), het Digital Underwater Photographer Manual en een Witbalans-slate.

Kosten:

Prijs op aanvraag