Ons instructieteam bestaat geheel uit vrijwilligers. In onze ogen de beste instructeurs die je maar kunt krijgen: het zijn de mensen met liefde voor de duiksport!

Samen hebben we meer dan 150 jaar en zeker 10’000 duiken gecombineerde ervaring. We hebben mensen die door de jaren heen gespecialiseerd zijn in wrakduiken, stromingsduiken, duikapparatuur, technisch duiken, noem het maar en we hebben het gedaan. Die kennis delen we graag met elkaar zodat we als team beter worden, en al onze ervaring delen we ook graag met jou zodat je sneller een betere duiker wordt.

Graag stellen we ons team aan je voor.

Martijn Blommaert - duikt sinds 1982 - Eigenaar Duikcentrum, GUE Instructor Trainer.

Ik doe dit al een poosje, en met veel plezier! Door mijn vader opgeleid in 1982 toen ik 8 jaar was, dus je kunt wel zeggen dat het me met de paplepel is ingegoten! Ik geef duikinstructie sinds 1992, aanvankelijk via het PADI systeem, maar sinds 2012 ben ik instructeur voor het prestigieuze Global Underwater Explorers en veel van mijn tijd onder water spendeer ik aan het trainen van nieuwe GUE duikers en instructeurs. Mijn passie is het grot- en technisch duiken en dan nog het liefst met een DPV. Sowieso duik in in mijn vrije tijd het liefste met een onderwaterscooter.
Daniëlle Blommaert - duikt sinds 1998 - Mede eigenaar Duikcentrum en PADI Master Scuba Diver Trainer

Als instructeur vind ik het erg leuk om mensen te zien groeien, dat er soms wat meer tijd voor nodig is om oefeningen aan te leren vind ik helemaal geen probleem. Tijdens mijn eigen cursus had ik enorm veel moeite met het af doen van mijn masker. Pas bij de Aalscholvers heb ik dit goed geleerd. Ik kan me dus prima verplaatsen in een cursist en heb aardig wat geduld.

Duiken in Nederland vind ik erg leuk, even niks aan je hoofd en genieten van al het moois onder water. Toch heb ik de àller mooiste duiken in Mexico in de Cenotes gemaakt, dat is pas een wereld apart!

Richard van de Logt - duikt sinds 1988 - GUE Instructeur.

Op 10 jarige leeftijd (in 1988) gestart met duiken en op mijn 19e divemaster geworden en daarna geassisteerd bij vele opleidingen en workshops.

Na mijn GUE Fundamentals opleiding (in 2008) heb ik het systeem gevonden dat echt bij me past en waarna veel ervaring en opleidingen op zijn plaats viel.
Sinds 2018 geef ik les via het GUE systeem om deze manier van duiken en plezier over te kunnen dragen op andere (niet) duikers.
Ik geloof dat meer tijd en commitment leiden tot makkelijker, veiliger en dus ook leukere duiken (train hard – dive easy)!

Mijn passie ligt bij technische duiken maar vooral in het grotduiken, waar ik graag verre, lange, diepe grotten ontdek (liefst met een leuk team en de dpv 😉).

Hopelijk tot snel tijdens een workshop, opleiding of gewoon in of rond het water !
Ton van der Net - duikt sinds 2007 - PADI instructeur

Ik ben eind 2007 begonnen met een open water cursus en was vanaf de eerste minuut onder water verkocht. Niet in de laatste plaats vanwege het geweldige duikteam lig ik sindsdien wekelijks in het water. Daarnaast uiteraard duikvakanties naar Egypte of Italië en waar mogelijk op vakantie een paar duikjes (o.a. Spanje, Canarische eilanden, Californie). Genieten van het prachtige onderwaterleven en wrakken, lekker “gewichtloos” rondzweven en als het even kan thuiskomen met wat mooie foto’s en filmpjes.

Voor het verbeteren van de duikvaardigheden en om het maximale uit het duiken te halen heb ik in 2010 de GUE fundamentals opleiding gevolgd. De long hose, dubbelset, droogpak, etc. zijn sindsdien de standaard.
Omdat het ook bijzonder leuk is om anderen enthousiast te maken voor het duiken en te helpen bij de opleidingen heb ik in 2011 de opleiding gedaan voor divemaster en in 2012 ook de instructeursopleiding.
Daarnaast ben ik – net als een aantal andere Aalscholvers - geïnteresseerd in technisch duiken, met name voor het duiken naar diepere wrakken, zoals in Egypte.

Voorlopig zal zeker de mix van opleidingen geven, lekker duiken in Nederland, technisch duiken en vakantieduikjes blijven bestaan. Ik hoop dan ook als onderdeel van een enthousiaste club duikers velen van jullie aan de waterkant te zien voor deze fantastische hobby en hoop aan nieuwe duikers het duikvirus te kunnen overdragen.
Frank van Werven - duikt sinds 2007- GUE Cave 2 duiker en PADI instructeur

Toen ik met duiken begon was dat gewoon één van de vele avontuurtjes die ik wilde afvinken. Maar al na mijn eerste les in het zwembad in 2007 wist ik dat een nieuwe hobby was geboren.
De stilte, de rust, de gewichtloosheid, de ervaring van een bezoekje aan een andere wereld, het greep me en werd een belangrijk deel van mijn leven.

Nog altijd geniet ik van elke duik, of het nu gaat om een tussendoor-duikje in een Nederlandse zoetwaterplas of een geplande duikreis naar tropische wateren. De onderwaterwereld heeft zo veel te bieden dat het altijd zal blijven boeien. Naast de ontspannende duiken tussen gevarieerd en kleurrijk onderwaterleven hou ik ook van de wat uitdagendere duiken in indrukwekkende wrakken of prachtige onderwatergrotten.

De laatste jaren geef ik met veel plezier les aan beginnende duikers. Het is erg leuk om anderen kennis te laten maken met de duiksport en ze te helpen deze nieuwe wereld op een plezierige en veilige manier te ontdekken.
Ik hoop je snel te kunnen verwelkomen bij ons duikcentrum!
IMG_6663Maurits Dobbelaar - duikt sinds 2010 - PADI Instructeur

Mijn eerste introductie duik heb ik gemaakt in de tropische wateren in Egypte. Dit was een geweldige ervaring! Later terug in Nederland in contact gekomen met Duikcentrum de Aalscholvers waar ik nu nog steeds met veel enthousiasme mijn duik passie deel met vele andere.
Sinds 2012 begeleidt ik als Divemaster nieuwe cursisten met introductieduiken. Ook het begeleiden van reeds gebrevetteerde duikers en begeleiden van cursussen samen met een instructeur is geweldig leuk om te doen.
In 2013 heb ik een uitstapje gemaakt naar de GUE Fundamentals en in 2015 gestart met technische duikopleidingen. Binnen de duikwereld kun je eindeloos nieuwe uitdaging aangaan.
Paul Berkhout - duikt sinds 2004 - GUE Instructeur

emielEmiel van de Rijt - duikt sinds 2011 - PADI Instructeur

In 2011 maakte ik mijn eerste duik op Lanzarote. Daarna ben ik bij De Aalscholvers opgeleid als PADI Open Water Diver. Al snel volgde andere cursussen, waarvan in 2014 Divemaster, waarmee een erg leuke onderwater (duik)wereld voor mij is open gegaan. Het is bijzonder leuk om dit met anderen te delen en ook andere mensen deze wereld te laten ontdekken.
Rick van Beerendonk - duikt sinds 2015 - GUE Instructeur

Vanaf het moment dat ik mijn eerste duik maakte, was ik enthousiast. Sindsdien is het mijn passie! Ik hou ervan om onderwater te zijn en heb daarmee veel nieuwe vrienden gemaakt. Ik kwam vrij snel in contact met GUE en geniet momenteel van allerlei soorten duiken: van recreatief tot wrak- en grotduiken. Daarnaast ben ik ook actief voor Ghost Diving. Ik kan daarmee iets nuttigs terugdoen voor de omgeving waar ik in duik, door visnetten en ander achtergelaten afval op te ruimen. Ik ben er trots op dat ik nieuwe duikers kan opleiden en hen welkom mag heten in onze community. En wie weet wat er nog meer gaat komen!
LeroyLeroy Dekker - duikt sinds 2004 - PADI instructeur

In 2004 ben ik begonnen met duiken en sinds 2005 ben ik actief in het opleidingskader van DC de Aalscholvers. Sindsdien heb ik ook driemaal een periode bij andere duikcentra in het buitenland gewerkt. Naast lesgeven ben ik daar ook actief geweest met de bescherming en voortplanting van koraal.

Naast de vele, dagelijkse en uiteenlopende duiken in het buitenland vind ik duiken in Nederland nog steeds bijzonder. De duiken in Nederland kunnen heel ontspannen zijn in een plas om de hoek, of juist heel inspannend in de Oosterschelde en Noordzee.

In 2013 zijn wij gestart met het monitoren van de omstandigheden in De Nionplas in Raamsdonksveer in het kader van Project Baseline, zie www.nionplas.nl voor meer informatie.
about-debbyDebby ter Horst - duikt sinds 2011 - PADI Assistent Instructeur sinds 2019

Het duikvirus is in de zomer van 2011 toegeslagen, toen ik met Emiel dook op Lanzarote. Daarna heb ik verschillende opleidingen gedaan bij DC De Aalscholvers (PADI Open Water, Advanced, Rescue, Specialties, GUE Fundamentals). De tijd die er genomen werd om duikvaardigheden goed eigen te maken en het gezellige, inspirerende duikteam hebben ervoor gezorgd dat ik bleef duiken. Als kers op de taart ben ik sinds 2015 Divemaster en sinds 2019 Assistent Instructeur. Met veel plezier en geduld leid ik beginnende duikers mee op en breng mijn enthousiasme over. In Nederland duik ik het liefst in de Nionplas (lekker dichtbij en vertrouwd) of het Grevelingenmeer (altijd wat te zien). Verder zijn de Canarische eilanden favoriet en was duiken op Bonaire een geweldige ervaring. Er gaat werkelijk een nieuwe wereld voor je open als je start met duiken. Wie weet tot ziens!
Theo_duikt1Theo ten Velde - duikt sinds 2007 - PADI Assistent Instructeur

Mijn eerste 'Discover duik' maakte ik in 2003 in Spanje.
Mijn 'Scuba Diver Brevet' behaalde ik in Kenia. Ik wist toen al dat ik in Nederland wilde gaan duiken en het leek me dan ook logisch om mijn brevet in Nederland te halen.
Nederland heeft prachtige duikstekken en met name in Zeeland ben ik nog lang niet uitgekeken.
Omdat ik meer wilde weten over de techniek en de theorie van het duiken ben ik de PADI Divemaster opleiding gaan volgen. Het bijdragen aan opleidingen geeft een hele nieuwe dimensie aan de duikhobby.
Ik ben nogal geïnteresseerd in wrakken en wrakduiken. Hopelijk kan ik daar de komende jaren meer ervaring in opdoen.
Monique_fotoMonique de Boer - PADI Divemaster

Na mijn eerste ademteug onder water was ik meteen verkocht en nog steeds blijft ik het bijzonder vinden iedere keer weer als ik die “andere wereld” bezoek. Door het volgen van opleidingen is het duiken alleen maar leuker geworden. Het helpen mensen obstakels te overwinnen waardoor ze onder water kunnen genieten, is voor mij het leukste van divemaster zijn.
Bart-1Bart van den Gevel - PADI Divemaster

Al van jongs af aan heb ik liever onder water gezwommen dan aan de oppervlakte. Toen ik in 2008 mijn open water haalde kwam er voor mij dan ook een droom uit. Meteen na het halen van mijn eerste brevet ben ik in Nederland gaan duiken en later ook op vakantiebestemmingen in o.a. Egypte en Gran Canaria. Ook ben ik sinds dien bezig gebleven met vervolgopleidingen en ben ik in 2011 uiteindelijk gebrevetteerd als Divemaster. Ik duik graag en veel in Nederland. Vooral het zoute Zeeuwse water van de Grevelingen en de Oosterschelde hebben veel moois te bieden.
De vakantieduiken zijn een mooie kers op de taart. Je voelt je zo vrij als een vogel in een vaak heldere en redelijk warme tropische water. Naast het maken van vele mooie duiken in Nederland en op vakantie is het assisteren als Divemaster bij opleidingen een leuke aanvulling op mijn hobby. Samen met de instructeur anderen leren duiken en al dat moois onder water leren ontdekken zorgt altijd weer voor een goed gevoel.
Julia van de Eerenbeemt - duikt sinds 2016 - GUE Dive Leader en PADI Divemaster

Begin 2016 heb ik mijn Open Water brevet gehaald op Aruba en ik was verkocht! Na het behalen van mijn AOWD kwam ik bij de Aalscholvers uit waar ik de rest van de opleidingen tot PADI Divemaster heb gevolgd en ook de GUE Fundies heb mogen afronden. Nu duik ik mee met opleidingen en zie ik het als een uitdaging om anderen enthousiast te maken als ze de onderwaterwereld gaan ontdekken op een leuke en veilige manier!
Remco Stol- duikt sinds - PADI Divemaster