Ons instructieteam bestaat geheel uit vrijwilligers. In onze ogen de beste instructeurs die je maar kunt krijgen: het zijn de mensen met liefde voor de duiksport!

Samen hebben we meer dan 150 jaar en zeker 10’000 duiken gecombineerde ervaring. We hebben mensen die door de jaren heen gespecialiseerd zijn in wrakduiken, stromingsduiken, duikapparatuur, technisch duiken, noem het maar en we hebben het gedaan. Die kennis delen we graag met elkaar zodat we als team beter worden, en al onze ervaring delen we ook graag met jou zodat je sneller een betere duiker wordt.

Graag stellen we ons team aan je voor.

P8240042-editMartijn Blommaert - duikt sinds 1982 - Eigenaar Duikcentrum, GUE Instructor Trainer.

Ik doe dit al een poosje, en met veel plezier! Door mijn vader opgeleid in 1982 toen ik 8 jaar was, dus je kunt wel zeggen dat het me met de paplepel is ingegoten! Ik geef duikinstructie sinds 1992, aanvankelijk via het PADI systeem, maar sinds 2012 ben ik instructeur voor het prestigieuze Global Underwater Explorers en veel van mijn tijd onder water spendeer ik aan het trainen van nieuwe GUE duikers en instructeurs. Mijn passie is het grot- en technisch duiken en ik modder wat aan met mijn onderwatercamera maar kan mezelf daarin geen talent noemen ;).

danielle-1Daniëlle Blommaert - duikt sinds 1998 - Mede eigenaar Duikcentrum en PADI Master Scuba Diver Trainer

Als instructeur vind ik het erg leuk om mensen te zien groeien, dat er soms wat meer tijd voor nodig is om oefeningen aan te leren vind ik helemaal geen probleem. Tijdens mijn eigen cursus had ik enorm veel moeite met het af doen van mijn masker. Pas bij de Aalscholvers heb ik dit goed geleerd. Ik kan me dus prima verplaatsen in een cursist en heb aardig wat geduld.

Duiken in Nederland vind ik erg leuk, even niks aan je hoofd en genieten van al het moois onder water. Toch heb ik de àller mooiste duiken in Mexico in de Cenotes gemaakt, dat is pas een wereld apart!

10392012_1151622441543935_718161946357792067_nWil van Campen - duikt sinds 2004 - PADI Staff instructeur en Trimix instructeur

Mijn grootste passie is technisch duiken met veel flessen en dan een wrak bezoeken dat voor veel duikers onbereikbaar is. In middels ook een enthousiast rebreather duiker en ook daarmee wil ik in de toekomst dezelfde duiken kunnen maken als nu met een traditioneel open systeem.
Lesgeven vind ik nog steeds leuk en dan voornamelijk technische opleidingen zoals tek of trimix duiker.
Lianne-1Lianne van Campen - duikt sinds 2005 - PADI Master Scuba Diver Trainer

In 2005 heb mijn Open Water op St Maarten gehaald, maar verder gegaan in Nederland. Ondertussen ben ik MSDT en geef ik diverse cursussen.
Als het kan duik ik elke week. Vooral de Oosterschelde is mijn favoriet. Ook onder water heb je seizoenen en het is elk jaar weer een belevenis om dat mee te mogen maken. Bijna elke vakantie is een duikvakantie om nog meer van het onderwaterleven te genieten. Ik hoop dit nog lang vol te houden.
LeroyLeroy Dekker - duikt sinds 2004 - PADI instructeur

In 2004 ben ik begonnen met duiken en sinds 2005 ben ik actief in het opleidingskader van DC de Aalscholvers. Sindsdien heb ik ook driemaal een periode bij andere duikcentra in het buitenland gewerkt. Naast lesgeven ben ik daar ook actief geweest met de bescherming en voortplanting van koraal.

Naast de vele, dagelijkse en uiteenlopende duiken in het buitenland vind ik duiken in Nederland nog steeds bijzonder. De duiken in Nederland kunnen heel ontspannen zijn in een plas om de hoek, of juist heel inspannend in de Oosterschelde en Noordzee.

In 2013 zijn wij gestart met het monitoren van de omstandigheden in De Nionplas in Raamsdonksveer in het kader van Project Baseline, zie www.nionplas.nl voor meer informatie.
TonTon van der Net - duikt sinds 2007 - PADI instructeur

Ik ben eind 2007 begonnen met een open water cursus en was vanaf de eerste minuut onder water verkocht. Niet in de laatste plaats vanwege het geweldige duikteam lig ik sindsdien wekelijks in het water. Daarnaast uiteraard duikvakanties naar Egypte of Italië en waar mogelijk op vakantie een paar duikjes (o.a. Spanje, Canarische eilanden, Californie). Genieten van het prachtige onderwaterleven en wrakken, lekker “gewichtloos” rondzweven en als het even kan thuiskomen met wat mooie foto’s en filmpjes.

Voor het verbeteren van de duikvaardigheden en om het maximale uit het duiken te halen heb ik in 2010 de GUE fundamentals opleiding gevolgd. De long hose, dubbelset, droogpak, etc. zijn sindsdien de standaard.
Omdat het ook bijzonder leuk is om anderen enthousiast te maken voor het duiken en te helpen bij de opleidingen heb ik in 2011 de opleiding gedaan voor divemaster en in 2012 ook de instructeursopleiding.
Daarnaast ben ik – net als een aantal andere Aalscholvers - geïnteresseerd in technisch duiken, met name voor het duiken naar diepere wrakken, zoals in Egypte.

Voorlopig zal zeker de mix van opleidingen geven, lekker duiken in Nederland, technisch duiken en vakantieduikjes blijven bestaan. Ik hoop dan ook als onderdeel van een enthousiaste club duikers velen van jullie aan de waterkant te zien voor deze fantastische hobby en hoop aan nieuwe duikers het duikvirus te kunnen overdragen.
Kees 2014Kees Peeters - duikt sinds 2001 - PADI instructeur

Mijn duikavontuur begon met een proefduik op vakantie waar ik al genoot van
het fraaie onderwaterleven. Na de nodige opleidingen maak ik sinds 2005 deel
uit van het instructieteam van de Aalscholvers. Het leuke van opleiden is om
beginnende duikers te zien genieten van hun eerste ademteugen onder water en
ze te helpen om ontspannen te duiken. Ik hou ervan om in tropisch water te
duiken maar een ijsduik op z'n tijd is ook niet te versmaden.
ThomasThomas van Rompaey - duikt sinds 2008 - PADI Master Scuba Diver Trainer

Duiken geeft je de kans om op plekken te komen waar weinig mensen weet van hebben. Zeker Technisch Duiken waarmee we historische wrakken en andere plekken bezoeken waar bijna niemand ooit is geweest.

Lesgeven en trainen om dit veilig te kunnen doen geeft veel voldoening. Of dit bijvoorbeeld een diepe duik voor de Advanced als instructeur is of een duikteam uitje naar Vinkveen met de rebreather maakt dan niet uit.
NatasjaNatasja van Rompaey-de Vaal - duikt sinds 2008 - PADI instructeur

Na onze open water opleiding in Mexico (Thomas is mijn man) waren we volledig verslaafd. Terug in Nederland zijn we onze uitrusting gaan kopen en zijn actief aan het duiken geslagen.

Na een aantal jaar duiken, wilde ik mijn enthousiasme voor de duiksport steeds meer delen met anderen. Duikinstructeur was daarom een logische vervolgstap.

Parallel daaraan had ik ook een passie ontwikkeld voor diepe wrakken. Het is geweldig om op plekken te komen onder water waar bijna niemand komt of zelfs ooit is geweest. Zeker wanneer je weet dat je de opleiding en skills hebt om weer veilig boven te komen.

Inmiddels zijn Thomas en ik volledig opgeleide technisch duikers en ook met onze rebreather zijn we regelmatig onder water te vinden voor een funduik of een oefenduik.

Tot aan de waterkant!
Frank_FotoFrank van Werven - duikt sinds 2007- GUE Cave 2 duiker en PADI instructeur

Toen ik met duiken begon was dat gewoon één van de vele avontuurtjes die ik wilde afvinken. Maar al na mijn eerste les in het zwembad in 2007 wist ik dat een nieuwe hobby was geboren.
De stilte, de rust, de gewichtloosheid, de ervaring van een bezoekje aan een andere wereld, het greep me en werd een belangrijk deel van mijn leven.

Nog altijd geniet ik van elke duik, of het nu gaat om een tussendoor-duikje in een Nederlandse zoetwaterplas of een geplande duikreis naar tropische wateren. De onderwaterwereld heeft zo veel te bieden dat het altijd zal blijven boeien. Naast de ontspannende duiken tussen gevarieerd en kleurrijk onderwaterleven hou ik ook van de wat uitdagendere duiken in indrukwekkende wrakken of prachtige onderwatergrotten.

De laatste jaren geef ik met veel plezier les aan beginnende duikers. Het is erg leuk om anderen kennis te laten maken met de duiksport en ze te helpen deze nieuwe wereld op een plezierige en veilige manier te ontdekken.
Ik hoop je snel te kunnen verwelkomen bij ons duikcentrum!
Monique_fotoMonique de Boer - PADI Divemaster

Na mijn eerste ademteug onder water was ik meteen verkocht en nog steeds blijft ik het bijzonder vinden iedere keer weer als ik die “andere wereld” bezoek. Door het volgen van opleidingen is het duiken alleen maar leuker geworden. Het helpen mensen obstakels te overwinnen waardoor ze onder water kunnen genieten, is voor mij het leukste van divemaster zijn.
mariusMarius Derde - duikt sinds 2005 - PADI Divemaster

Ik vind het altijd bijzonder leuk om als divemaster (nieuwe) cursisten te begeleiden en met reeds gebrevetteerde duikers de duikvaardigheden opnieuw door te nemen. Als divemaster wil ik mijn duikpassie en enthousiasme overbrengen op andere mensen. Naast het duiken is ook de sociale sfeer bij de Aalscholvers bijzonder. Iedereen is altijd vriendelijk en behulpzaam en je bent er altijd welkom.
IMG_6663Maurits Dobbelaar - duikt sinds 2010 - PADI Instructeur

Mijn eerste introductie duik heb ik gemaakt in de tropische wateren in Egypte. Dit was een geweldige ervaring! Later terug in Nederland in contact gekomen met Duikcentrum de Aalscholvers waar ik nu nog steeds met veel enthousiasme mijn duik passie deel met vele andere.
Sinds 2012 begeleidt ik als Divemaster nieuwe cursisten met introductieduiken. Ook het begeleiden van reeds gebrevetteerde duikers en begeleiden van cursussen samen met een instructeur is geweldig leuk om te doen.
In 2013 heb ik een uitstapje gemaakt naar de GUE Fundamentals en in 2015 gestart met technische duikopleidingen. Binnen de duikwereld kun je eindeloos nieuwe uitdaging aangaan.
Bart-1Bart van den Gevel - PADI Divemaster

Al van jongs af aan heb ik liever onder water gezwommen dan aan de oppervlakte. Toen ik in 2008 mijn open water haalde kwam er voor mij dan ook een droom uit. Meteen na het halen van mijn eerste brevet ben ik in Nederland gaan duiken en later ook op vakantiebestemmingen in o.a. Egypte en Gran Canaria. Ook ben ik sinds dien bezig gebleven met vervolgopleidingen en ben ik in 2011 uiteindelijk gebrevetteerd als Divemaster. Ik duik graag en veel in Nederland. Vooral het zoute Zeeuwse water van de Grevelingen en de Oosterschelde hebben veel moois te bieden.
De vakantieduiken zijn een mooie kers op de taart. Je voelt je zo vrij als een vogel in een vaak heldere en redelijk warme tropische water. Naast het maken van vele mooie duiken in Nederland en op vakantie is het assisteren als Divemaster bij opleidingen een leuke aanvulling op mijn hobby. Samen met de instructeur anderen leren duiken en al dat moois onder water leren ontdekken zorgt altijd weer voor een goed gevoel.
about-debbyDebby ter Horst - duikt sinds 2011 - PADI Assistent Instructeur

Het duikvirus is in de zomer van 2011 toegeslagen, toen ik met Emiel dook op Lanzarote. Daarna heb ik verschillende opleidingen gedaan bij DC De Aalscholvers (PADI Open Water, Advanced, Rescue, Specialties, GUE Fundamentals). Als kers op de taart ben ik in 2014-2015 opgeleid als Divemaster en met veel plezier (en geduld) assisteer ik nu bij uiteenlopende cursussen/activiteiten. In Nederland duik ik het liefst in de Nionplas (lekker dichtbij en vertrouwd) of het Grevelingenmeer (altijd wat te zien).
Het duiken op vakantie smaakt naar meer (zeker Bonaire)!
Richard van de Logt - duikt sinds 1988 - GUE Instructeur en GUE DPV Cave duiker

Op 10 jarige leeftijd ben ik begonnen aan mijn Junior Open Water en kort na mijn 12e verjaardag was mijn eerste duikbrevet dan ook een feit !
De jaren hierna heb ik nog vele duiken mogen maken in diverse landen en omstandigheden.
Na het afronden van mijn Divemaster vind ik het leuk om te assisteren bij opleidingen en workshops.
Omdat ik het duiken in en rond wrakken het leukst vond en deze vaak iets dieper liggen ben ik het technische traject begonnen (en heb ik mijn Normoxic Trimix gehaald).
Tijdens en na mijn GUE Cave 1 cursus in 2012 heb ik de mooiste duiken (tot nu toe) gemaakt en hopelijk zullen er nog vele volgen. Sinds 2016 ben ik in het bezit van mijn GUE Cave 2 brevet.

Hopelijk tot snel in of rond het water !
emielEmiel van de Rijt - duikt sinds 2011 - PADI Instructeur

In 2011 maakte ik mijn eerste duik op Lanzarote. Daarna ben ik bij De Aalscholvers opgeleid als PADI Open Water Diver. Al snel volgde andere cursussen, waarvan in 2014 Divemaster, waarmee een erg leuke onderwater (duik)wereld voor mij is open gegaan. Het is bijzonder leuk om dit met anderen te delen en ook andere mensen deze wereld te laten ontdekken.
Theo_duikt1Theo ten Velde - duikt sinds 2007 - PADI Assistent Instructeur

Mijn eerste 'Discover duik' maakte ik in 2003 in Spanje.
Mijn 'Scuba Diver Brevet' behaalde ik in Kenia. Ik wist toen al dat ik in Nederland wilde gaan duiken en het leek me dan ook logisch om mijn brevet in Nederland te halen.
Nederland heeft prachtige duikstekken en met name in Zeeland ben ik nog lang niet uitgekeken.
Omdat ik meer wilde weten over de techniek en de theorie van het duiken ben ik de PADI Divemaster opleiding gaan volgen. Het bijdragen aan opleidingen geeft een hele nieuwe dimensie aan de duikhobby.
Ik ben nogal geïnteresseerd in wrakken en wrakduiken. Hopelijk kan ik daar de komende jaren meer ervaring in opdoen.
11809_521559091233969_1558607769_nBerend Swiersema - duikt sinds 2009 - PADI Divemaster

In 2009 ben ik bij de Aalscholvers begonnen met duiken.
Daar heb ik mijn open-water brevet gehaald en ik wist meteen, dat dit mijn nieuwe hobby ging worden.
Na diverse opleidingen en specialties te hebben gedaan, ben ik uiteindelijk doorgegaan tot Dive Master.
Dit omdat ik het leuk vind om nieuwe duikers te helpen en begeleiden en te assisteren bij opleidingen.
Duiken in Nederland doe ik erg graag en zo veel mogelijk. Het maakt me dan niet uit of ik naar Zeeland rijd of in één van de plaatselijke plassen duik.