Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

GUE Navigatie Primer

7 oktober, 2023 @ 08:00 - 8 oktober, 2023 @ 17:00

Wat is het?

De GUE Navigation Primer is een onderdeel uit het REC2 programma maar kan gevolgd worden als een op zich staande Navigatieopleiding.

Veel van ons moeten toegeven dat het lastig is om nauwkeurig je richting te vinden onder water, laat staan precies weer bij je startpunt te eindigen. Wat we doen in deze opleiding is progressief je capaciteit opbouwen in het uitvoeren van complexe navigatie, we leren je omgaan met een primaire reel en/of spool, je voert daarmee zoekpatronen uit, we werken aan je passieve en actieve lichtcommunicatie en we trainen je in nachtduikprocedures. Al bij al een zeer veelomvattend programma!

Hoe lang duurt het?

We geven de Navigation Primer gewoonlijk in één weekend. De minimum vereiste is 3 duiken maar gewoonlijk maken we er 4. Eén daarvan is een nachtduik. De opleiding omvat minimaal 16 uur instructie verdeeld over theorie aan de waterkant, field drills en in-water activiteiten.

Er is lesmateriaal beschikbaar dat voorafgaand aan de lesdagen door de deelnemer doorgenomen moet worden.

Voor wie?

Iedereen met een GUE Rec 1 brevet òf een GUE Fundamentals met Rec Pass, plus 25 vrije duiken ervaring na het behalen van dat brevet.

Kosten

De GUE Rescue Primer kost € 350,- + $ 45,- registratiegeld bij GUE.

In dit stadium van je opleidingstraject gaan we er vanuit dat je je GUE standaarduitrusting compleet hebt, maar huren van (een deel van) je uitrusting is natuurlijk nog steeds mogelijk.

Bovenop je standaarduitrusting zijn één primaire lamp met goodman handle + twee back-up lampen verplicht. Deze zijn te huur. Binnen ieder team moet één primaire reel aanwezig zijn, deze stellen we kosteloos beschikbaar.

Gegevens

Begin:
7 oktober, 2023 @ 08:00
Einde:
8 oktober, 2023 @ 17:00