Laden Evenementen

« Alle Evenementen

GUE Rescue Primer

1 juli @ 08:00 - 2 juli @ 17:00

De GUE Rescue Primer is een onderdeel uit het REC2 programma maar kan gevolgd worden als een op zich staande Rescue opleiding.

Duiken is een relatief veilige activiteit met een laag ongevalsrisico, maar zoals bij andere activiteiten moeten duikers zich erop voorbereiden dat ze ooit met een noodgeval worden geconfronteerd worden. Daarbij is het van grote waarde dat de duiker effectief in staat is een teamgenoot te assisteren. Je bewust zijn van je vermogen om andere duikers te helpen draagt bij aan je zelfvertrouwen en zal al je duiken veiliger en leuker maken.

GUE’s Rescue Primer is een intensieve maar leuke opleiding waarin duikers basis reddingstechnieken leren die van pas komen bij de omgang met ongevallen. De leerdoelen omvatten o.a. de omgang met duikers met problemen aan de oppervlakte en onder water, waaronder bewusteloze duikers, vermiste duikers, het management van een ongeval aan de oppervlakte plus basis levensreddend handelen (BLS) bij decompressieongevallen.

Hoe lang duurt het?

We geven de Rescue Primer gewoonlijk in één weekend. De minimum vereiste is 4 in-water sessies waarvan 3 duiken en 1 oppervlaktetraining. De opleiding omvat minimaal 16 uur instructie verdeeld over een toelichting van de belangrijkste theorie, field drills en in water activiteiten.

Het theoretische gedeelte is veelomvattend en dient ter voorbereiding door de deelnemer in zelfstudie behandeld te worden.

Voor wie?

Iedereen met een GUE Rec 1 brevet òf een GUE Fundamentals met Rec Pass, plus 25 vrije duiken ervaring na het behalen van dat brevet.
Goed om te weten is dat het binnenkort verplicht wordt om een Rescue brevet te behalen alvorens je kunt starten met een GUE Cave of Tech opleiding.

Kosten

De GUE Rescue Primer kost € 350,- + $ 45,- registratiegeld bij GUE.

In dit stadium van je opleidingstraject gaan we er vanuit dat je je GUE standaarduitrusting compleet hebt, maar huren van (een deel van) je uitrusting is natuurlijk nog steeds mogelijk.

 

Gegevens

Begin:
1 juli @ 08:00
Einde:
2 juli @ 17:00
Evenement Categorie: