Laden Evenementen
Deprecated: tribe_get_view is verouderd sinds versie 5.13.0. Gebruik in plaats daarvan On version 6.0.0 this function will be removed. Please refer to https://evnt.is/v1-removal for template customization assistance.. in /home/web1840/domains/aalscholvers.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 5213

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Global Cleanup Weekend

6 juni, 2021 @ 09:30 - 15:00

Gratis

GLOBAL CLEANUP WEEKEND JUNE 5-6, 2021

Op zondag 6 juni dragen wij ons steentje bij tijdens het Global Cleanup Weekend.

Om 9:30 uur verzamelen we bij de Nionplas in Raamsdonksveer. We gaan dan onze huisplas boven en onder water opruimen.
Wil je helpen? Graag! Om een idee te hebben van het aantal mensen willen we je vragen aan te melden onder aan deze pagina of via Facebook.

GLOBAL CLEANUP WEEKEND 5-6 JUNI 2021

Afval is een groot probleem geworden en de pandemie maakt het erger. Doe mee met ons en Ghost Diving Global op 5 en 6 juni voor een wereldwijd evenement voor het schoonmaken van water ter ere van Wereld Oceanen Dag.

OCEAN TRASH FACTS

Feit 1: Volgens een studie van de Universiteit van Georgia belandt elk jaar 18 miljard pond plastic afval in onze oceanen. Om dat in perspectief te plaatsen: dit is genoeg afval om  elke kilometer kustlijn over de hele wereld te bedekken met vijf volle vuilniszakken plastic.

Feit 2: 80% van het afval in de oceaan is afkomstig van het land, waaronder individuen, de industrie en onjuist afvalbeheer / infrastructuur. Slechts 20% is het resultaat van de visserij-, scheepvaart- en cruiseschipindustrie.

Feit 3: Verontreiniging van de oceaan doodt elk jaar meer dan een miljoen zeevogels.

Feit 4: Uit een onderzoek uit 2018 bleek dat oceaanverontreiniging vaker voorkomt in diepe wateren (meer dan 613 m / 2000 ft diep); de meest voorkomende producten zijn plastic zakken, banden, metalen blikken, glazen flessen, visuitrusting en schoenen.

Feit 5: Onderzoek schat dat er tussen de 15 en 51 biljoen deeltjes drijvend micro-plastic in onze oceanen zijn, met een gewicht tussen 93-227 miljoen kg / 205-520 miljoen lbs. Dit omvat plastic microbeads (gebruikt als exfolianten in sommige producten voor persoonlijke verzorging) en synthetische vezels, die beide te klein zijn om door veel afvalwaterzuiveringsinstallaties te worden uitgefilterd.

 

Lees hier verder… https://www.gue.com/2021-global-cleanup-weekend

Gegevens

Datum:
6 juni, 2021
Tijd:
09:30 - 15:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , ,

RSVP

Tickets are not available as this evenement has passed.