Helaas geven wij geen PADI Gas Blender opleiding meer maar we bieden wel de GUE Gas Blender opleiding aan. Deze opleiding is meer op de praktijk gericht, heeft moderner lesmateriaal en is bovendien goedkoper.
Om deel te nemen aan deze opleiding hoef je geen GUE duiker te zijn.

De GUE Gas Blender opleiding is bedoeld voor iedereen die wil weten hoe je de diverse ademgasmengsels als nitrox, triox en trimix op veilige wijze moet vullen.

Deze opleiding is geschikt voor iedereen die direct of zijdelings te maken heeft met vulprocessen. Je hoeft om deel te nemen aan deze opleiding géén GUE duiker te zijn. Sterker nog, je hoeft geen duiker te zijn om deze opleiding te kunnen volgen.

We leren je graag werken met je eigen vulslang of analyser, maar ben je niet in het bezit van je eigen materieel voorzien wij daar in. Voor een efficiënt verloop van de dag is een eigen analyser wel aanbevolen.

De Gas Blender opleiding duurt 1 dag en bestaat uit circa 3 uur theorie en een zeer uitgebreide praktijksessie waarin je met behulp van meerdere vulprocessen leert om ademgassen te mengen. De dag is zeer ‘hands-on’, je krijgt dus niet alleen demonstraties maar ook de opdracht om zélf door middel van de diverse vulmethodes een aantal mengsels te produceren:

  • Partial Pressure blending en vullen in cascade-opstelling
  • Continuous Flow blending
  • Gebruik van gasboosters

De dag wordt afgesloten met een theorie-examen.

De GUE Gas Blender opleiding kost € 165,- plus $ 45,- registratiekosten direct aan GUE. Hiermee betaal je voor je theoriemateriaal, blender software en brevetafhandeling. Daarnaast moet je rekening houden met een kleine kostenpost voor de gassen die je gaat gebruiken tijdens het practicum.

We kunnen deze opleiding naar wens uitbreiden met een extra avond instructie in het O2-servicen van cilinders en afsluiters, zodat je ook in staat bent je eigen stages etc. te cleanen voor gebruik met hogere zuurstofpercentages. De kosten van deze extra avond hangen af van het aantal deelnemers.